Pršut výrobky
Pršut
Pršut (též prošuto nebo prosciutto) je druh sušené šunky. Původní označení pochází z Itálie, ale v různých variantách se vyrábí i v dalších státech (ve Španělsku je to Jamon, v Německu Schinkenspeck).
Pršut se vyrábí z vybrané svalové partie, ta se očistí a zbaví kůže, šlach a přebytečného tuku. Pak se nakládá do soli nebo směsi soli a koření na několik týdnů až měsíců. Po naložení se očistí a suší se za různých podmínek. několika měsíců až let. Nakládat se mohou celé kýty nebo jen části masa. Každý výrobce vyrábí pršuto podle vlastní receptury a jednotlivé druhy mohou být chuťově výrazně odlišné. Je několik opravdu dobrých řezníků, kteří dělají výborné výrobky. My jsme však prvním českým výrobcem, který se specializuje na výrobu pršutů. Naší cestou je kvalitní pršut bez kompromisů. Neustále se učíme a objevujeme nové možnosti jak je zlepšovat a vylaďovat. Je to nádherná práce a setkáváme se skvělou reakcí od lidí, kteří naše pršuty ochutnali. Ještě jsi je neměl? Jsme Ti k dispozici a najdeme způsob, jak náš pršut dostat až k tobě.
Vznik PRŠUTERIE
Myšlenka PRŠUTERIE ® Chovaneček vznikla v roce 2015 specializací našeho uzenářství, orientace na výrobu specialit rozmanitých druhů masa, počínaje vepřovým, přes hovězí, jehněčí, dančí, kančí, kachní…. a to starým výrobním postupem s použitím soli, času, teplot, vlhkosti, proudění vzduchu a opět času. Naší specializací se staly pršuty a my jsme tak vytvořili samostatný projekt PRŠUTERIE ® Chovaneček.
Malá ochutnávka: