O nás   |    PRŠUTÉRIE®   |    Pršuty   |    Prodejny   |    Farma

Pršut výrobky

uzenářská výroba


Pršut (též prošuto nebo prosciutto)

je druh sušené šunky. Původ této pochoutky sahá do Itálie, ale v různých variantách se vyrábí i v dalších státech (ve Španělsku je to Jamon, v Německu Schinkenspeck). Italské slovo prosciutto pochází z latinského slova perexsuctum, které znamená „důkladně vysušený“. Pršut se vyrábí z vybrané svalové partie, ta se očistí a zbaví kůže, šlach a přebytečného tuku. Pak se nakládá do soli nebo směsi soli a koření na několik týdnů až měsíců. Po naložení se očistí a suší se za různých podmínek několika měsíců až let. Nakládat se mohou celé kýty nebo jen části masa. Každý výrobce vyrábí pršuto podle své vlastní receptury a jednotlivé druhy mohou být chuťově výrazně odlišné. Je několik opravdu dobrých řezníků, kteří dělají výborné výrobky.


Jsme prvním českým výrobcem pršutů

Naší cestou je kvalitní pršut bez kompromisů. Neustále se učíme a objevujeme nové možnosti, jak je zlepšovat a vylaďovat.

Je to nádherná práce a setkáváme se skvělou reakcí od lidí, kteří naše pršuty ochutnali. Ještě jsi je neměl? Jsme Ti k dispozici a najdeme způsob, jak náš pršut dostat až k tobě.

 


Pršut vepřový   Pršut hovězí   Pršut zvěřinový   Pršut jehněčí   Pršut kachní a husí  


 

 

Náš svět, to je řemeslo, práce a zapálení pro věc. Rádi vám poradíme.

Snažíme se, aby naše výrobky měly vždy ještě nějaké benefity. Kvalita a řemeslnost našich uzenářských výrobků by měla být samozřejmostí, předností pak chuťové či tvarové odlišnosti. Nejnověji pak pracujeme jako jedni z prvních na odstranění většiny zbytečných éček tak, abychom šli naproti zdravému způsobu života.

img_infotext

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení