Pršuto ARCHIVNÍ SLANINA bez kůže cca 1000g
Související produkty
Detailní popis produktu
Pršuto ARCHIVNÍ SLANINA se vyrábí z vytříděného kvalitního vepřového masa. Výroba probíhá několik měsíců. Na výrobu 100 kg slaniny jsme použili 145 kg syrového masa. Postupnou ztrátou sušením dochází k odjímání vody a tím se výrazně zvyšuje trvanlivost výrobku. S časem a zráním se zvyšuje intenzita přírodního aroma masa.
Jalovec, pepř, koriandr, vavřín spolu s jemným zauzením bukovým dřevem podtrhnou lahodnou chuť našeho pršuta. PRŠUT má charakteristické vlastnosti stejné jako dobrý sýr či víno. Čím je vyzrálejší, tím je chutnější. Jeho aroma se nejlépe rozvine při pokojové teplotě. Slaninka je výborná jako surovina do italské speciality např. PASTA CARBONARA.PRŠUT je vakuově zabalen s trvanlivostí 40 dnů. Po jeho rozbalení doporučujeme výrobek spotřebovat do 10 dnů. SLANINU uchovávejte v chladném prostředí nejlépe zavěšenou, tam kde mírně proudí vzduch - například větraný sklípek nebo komora. V takovémto prostředí vybalená a zavěšená vydrží i několik měsíců.
Složení výrobku
Vepřový bok 94 %
Kuchyňská sůl jodidovaná
Koření
Dextróza
Konzervant E250
Antioxidant E301
Nutriční hodnoty
Tuky: 41 g (z toho nasycené masné kyseliny 11 g)
Sacharidy: 0,1 g (z toho cukry 0,1 g)
Bílkoviny: 21 g
Sůl: 5,7 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Archivní slanina |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Maso: | Vepřové |
Typ: | Bok |
Trvanlivost: | 40 dní |
Energetická hodnota: | 1876 KJ / 452 Kcal |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.