Bohemia pršut bez kosti cca 2000 g
Detailní popis produktu
Bohemia pršut je jedinečný řeznický výrobek a náš král mezi pršuty. Jedná se o celou vepřovou šunku na kosti, kdy se vybrané vepřové kýty upraví speciálním řezem. Poté se na několik týdnů nasucho nasolí mořskou hrubozrnnou solí a nechají zrát. Po ukončení procesu solení se kýty pečlivě omyjí a přesunou na 48 hodin do udírny k zauzení jemným kouřem z bukového dřeva. Dozlatova zauzené se přesouvají do zracích komor na 12 měsíců, ale také až 24 měsíců v řízeném klimatu (teplota, vlhkost, proudění vzduchu). Během procesu zrání ztratí min. 35% původní hmotnosti masa. Po uzrání nastává proces odborného vyjmutí kostí a rozdělení šunky na několik částí vhodných pro krájení a vakuově zabalených pro uchování té nejlepší kondice.
Pro konzumaci doporučujeme použít speciální stojan na krájení šunky nebo kvalitní ostré nože a krájet na co nejtenčí malé plátky či hoblinky. Šunku je vhodné uchovávat v chladnějším prostoru a při konzumaci ji po nakrájení nechat lehce temperovat na pokojovou teplotu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bohemia pršut |
---|---|
Hmotnost: | 2 kg |