KLÁŠTERNÍ pršut z Pršutérie® bez kůže cca 1150g
Související produkty
Detailní popis produktu
Tento nostalgický název má opodstatnění. Naše sušárny sousedí s klášterem Sv. Zdislavy. Tato světice nám i dnes pomáhá hledat nekonečnou inspiraci a touhu dělat opravdu velmi DOBRÉ SKUTKY.
KLÁŠTERNÍ PRŠUT se vyrábí z vytříděného kvalitního vepřového masa. Výroba probíhá několik měsíců. Na výrobu 100 kg pršutu jsme použili 150 kg syrového masa. Postupnou ztrátou sušením dochází k odjímání vody a tím se výrazně zvyšuje trvanlivost výrobku. S časem a zráním se zvyšuje intenzita přírodního aroma masa. Jalovec, česnek, pepř, koriandr, vavřín, chilly, zázvor, skořice spolu s jemným zauzením bukovým dřevem podtrhnou lahodnou chuť našeho pršuta.
PRŠUT má charakteristické vlastnosti stejné jako dobrý sýr či víno. Čím je vyzrálejší, tím je chutnější. Jeho aroma se nejlépe rozvine při pokojové teplotě. Tato sušená šunka je důstojnou ozdobou vašich obloženým mís, rautů, sendvičů. PRŠUT je vakuově zabalen s trvanlivostí 40 dnů. Po jeho rozbalení doporučujeme výrobek spotřebovat do 10 dnů. ŠUNKU uchovávejte v chladném prostředí nejlépe zavěšenou, tam kde mírně proudí vzduch - například větraný sklípek nebo komora. V takovémto prostředí vybalená a zavěšená vydrží i několik měsíců.
Složení výrobku
Vepřová kýta 92 %
Kuchyňská sůl jodidovaná
Koření
Dextróza
Konzervant E250
Antioxidant E301
Nutriční hodnoty
Tuky: 24 g (z toho nasycené masné kyseliny 8,4 g)
Sacharidy: 0,1 g (z toho cukry 0,1 g)
Bílkoviny: 26 g
Sůl: 6,3 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Klášterní šunka |
---|---|
Hmotnost: | 1.15 kg |
Maso: | Vepřové |
Typ: | Kýta |
Trvanlivost: | 40 dní |
Energetická hodnota: | 1351 KJ / 323 Kcal |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.